
گیاه دیفن کاملیا یکی از گیاهان محبوب و زینتی از خانواده آراسه است که به خاطر برگ های بزرگ، پهن و زیبایش طرفداران زیادی دارد. گل کاملیا بومی مناطق گرمسیری مانند برزیل، مکزیک، آمریکای مرکزی است و به نام های دیفن سفید یا دیفن باخیا کاملیا نیز شناخته می شود.
ویژگی های گیاه کاملیا:
- برگها: برگها بزرگ، بیضیشکل و براق بوده و دارای الگوهای رنگی متنوع شامل سبز تیره، سفید، کرمی یا زرد لیمویی با لکههای طلایی هستند. این ویژگی باعث جذابیت بصری بالای گیاه میشود.
- ساقه: ساقهها ضخیم و آبدار بوده و قابلیت ذخیره آب را دارند. برگها به صورت غلافی در اطراف ساقه قرار گرفتهاند.
- ارتفاع: در شرایط آپارتمانی معمولاً تا ارتفاع 1 تا 1.5 متر رشد میکند، اما در محیطهای ایدهآل ممکن است بلندتر شود (منظور در طبیعت و محیط های گلخانه ای است).
- خواص زیست محیطی: طبق مطالعات، این گیاه توانایی تصفیه برخی آلایندههای هوا را داشته و به بهبود کیفیت هوای محیط کمک میکند.
گیاه کاملیا به خاطر نیاز نگهداری سطح متوسط، برای دوست داران به گیاهان آپارتمانی با تجربه کم مناسب است. لذا در برخی مواقع ممکن است در نگهداری و رشد این گل دوست داشتنی خانگی با زرد شدن برگهای گل کاملیا ی خود روبرو شوید و این سوال برای شما به وجود بیاید که در کدام بخش پرورش گل نقصی وجود دارد که هم اکنون با تغییر رنگ برگ های گیاه خود مواجه هستید؟؟؟؟
علت زرد شدن برگ دیفن کاملیا دو حالت متفاوت دارد به طوری که در شکل اول برگ های پایینی گیاه زرد و در نهایت دچار ریزش می شوند و شکل دوم، زمانیست که برگ های بالایی گیاه زرد شده و به مرور زمان از بین می روند.
- چه عواملی سبب تغییر رنگ برگ های بالایی گیاه دیفن کاملیا می شوند؟
نور کم، آبیاری بسیار ناچیز، تغذیه غیر اصولی، حمله حشرات و قارچی شدن دیفن کاملیا، از جمله دلایل رایج در زرد شدن برگ های بالایی گیاه هستند.
- برگ هایی پایینی گل کاملیا با وجود چه مشکلاتی زرد می شوند؟
آبیاری زیاد، خاک سنگین و فدا شدن برگ های پیر جهت تولید برگ های جوان، از شایع ترین دلایل زرد شدن برگ دیفن کاملیا از پایین هستند.
بنابر نکاتی که اشاره شد، آنچه که در زرد شدن برگ های گیاه اهمیت بسیار زیادی دارد آن است که بتوانیم با تشخیص درست و البته به موقع، گل خود را احیا کنیم زیرا زرد شدن برگ گیاه کاملیا دلایل مختلفی دارد که بنابر اهمیتشان، ما در ادامه ی این مقاله از سایت بنتا فلاور هر یک از آنها را به صورت جداگانه بررسی خواهیم کرد.
آبیاری زیاد چه ارتباطی با زرد شدن برگ های پایینی گیاه دارد؟
زمانی که آبیاری دیفن کاملیا بیش از حد مجاز باشد، ریشه های گیاه پوسیده شده و از بین می روند. برای آنکه بتوانید تشخیص دهید مشکل گیاه شما از آب زیاد است، تنها کافیست وضعیت ریشه های گل خود را بررسی کنید به طوری که اگر رنگ آنها سیاه و قهوه ای بود، تردید نداشته باشید که علت زرد شدن برگ دیفن کاملیا از پایین شما از آبیاری زیاد و نامناسب نشات می گیرد.
در این حالت باید گل خود را از گلدانش خارج کرده و ریشه های آسیب دیده آن را تماما هرس نمایید. سپس، گیاه را مجددا کاشته و آبیاری اول آن را با قارچکش های همه کاره انجام دهید.
چرا برگ های پایینی دیفن کاملیا به خاطر خاک سنگین از پایین زرد می شوند؟
عملکرد خاک سنگین نیز مانند آبیاری بسیار زیاد گیاه است زیرا در این حالت هم، خاک آنقدر زهکشی بدی دارد که ریشه های گیاه را می پوساند.
برای آنکه تشخیص دهید علت زرد شدن برگ دیفن کاملیا از پایین شما به خاطر خاک نامناسب است و نه آبیاری زیاد، تنها کافیست یک لیتر آب روی خاک گلدان بریزید و زمان زهکشی آن را دقیق محاسبه نمایید به طوری که اگر آب اضافی بیش از 50 ثانیه طول کشید که از انتهای گلدان خارج شود، مطمئن باشید که مشکل گیاه شما از خاک بی کیفیت و یا نامرغوب گلتان نشات می گیرد.
در چنین حالتی برای درمان گل دیفن کاملیا پیشنهاد می شود خاک گلدان را تعویض کرده و آبیاری اول گیاهتان را با محلول های ضد تنش نظیر اسید آمینه انجام دهید.
علت زرد شدن برگ دیفن کاملیا و زرد شدن طبیعی برگ ها
از بین رفتن برگهای پایینی یا قدیمی امری طبیعی در ژنتیک دیفن کاملیا می باشد زیرا این موضوع از ژنتیک گل نشات گرفته و سبب تولید برگهای جدید می شود.
بنابر نکته ای که اشاره شد اگر مشکلی در آبیاری و خاک گیاه شما وجود ندارد و گل شما ماهانه یک الی دو برگ قدیمی خود را زرد می کند، تردید نداشته باشید که علت زرد شدن برگ دیفن کاملیا از پایین شما به خاطر چرخه حیات گیاهتان می باشد بنابراین پیشنهاد می شود کمی سختگیری خود را کنار بگذارید و اجازه دهید تا گل محبوب شما فرآیند ژنتیکی خود را انجام دهد.
نور کم محل نگهداری چگونه باعث زرد شدن برگ های بالایی دیفن کاملیا می شود؟
برگ های قدیمی به علت مقاومت بیشتر تا مدت ها می توانند نور کم محل نگهداری را تحمل کنند اما در نقطه مقابل، برگ های جدید این توانایی را نداشته و در شرایطی که نور محل پرورش گیاه کم باشد، سریعا پاسخ داده و رنگ طبیعی خود را از دست می دهند.
با توجه به نکته ای که اشاره شد، اگر فاصله گلدان گیاهتان تا پنجره بیش از 2 متر است و گل محبوب شما در طی ساعات روز کمتر از 7 ساعت نور غیر مستقیم خورشید را دریافت می کند، مطمئن باشید که علت زرد شدن برگ دیفن کاملیا از بالای شما به خاطر نور کم بوده و می بایست هر چه سریعتر فاصله گلدان گیاه را تا پنجره تنظیم نمایید.
آبیاری کم با چه مکانیسمی سبب زرد شدن برگ های بالایی گل می شود؟
در نقطه مقابل آبیاری زیاد، آبدهی کم دیفن کاملیا وجود دارد که به واسطه آن گردش رطوبت در آوندهای گیاه دچار مشکل شده و برگ های بالایی گل زرد می شوند.
اگر در زمان آبیاری به خوبی همه جای خاک گلدان را سیراب نمی کنید و در هر نوبت آبدهی گل محبوبتان آب اضافی از انتهای گلدان خارج نمی شود، تردید نداشته باشید که علت زرد شدن برگ دیفن کاملیا شما به خاطر همین موضوع می باشد.
در نتیجه برای احیای گیاه پیشنهاد می شود در آبیاری گل محبوب خود با دقت بیشتری عمل کنید و هر زمان که سطح خاک به طور کامل خشک می شود، دیفن کاملیا را آبیاری کنید به طوری که حتما 100 الی 200 سی سی آب اضافی از پایین گلدان خارج شود.
تغذیه غیر اصولی دیگر علت زرد شدن برگ دیفن کاملیا از بالا
اگر با آب تنها از گیاه خود در خانه پذیرایی کنید، کمبود عناصر غذایی گریبان دیفن کاملیا شما رو خواهد گرفت زیرا برخی عناصر غذایی نظیر نیتروژن و آهن وجود دارند که سبزینگی و حفظ طراوات برگ های گیاه را تضمین می کنند.
گل دیفن کاملیا نیاز دارد تا هر دو هفته یکبار با کودهای مخصوص تغذیه شود بنابراین اگر بیش از سه ماه هست که از گیاه خود نگهداری می کنید و در طی این مدت هرگز آن را تغذیه نکرده اید، تردید نداشته باشید که علت زرد شدن برگ دیفن کاملیا از بالا ی شما به خاطر کمبود عناصر غذایی می باشد.
گیاهان دیفن کاملیا در صورتی که ارتفاعی کم داشته باشند، می بایست هر دو هفته یکبار با کودهای ریز مغذی تغذیه شوند و در نقطه مقابل اگر ارتفاع این گیاهان مذکور بلند باشد، بهتر است کاملیای محبوب خود را هر دو هفته یکبار با کود سه بیست و کلات آهن به صورت کاملا رقیق شده تغذیه نمایید ( نصف پیشنهاد تولید کننده محصول ).
حشرات با چه مکانیسی سبب از بین رفتن برگ های گیاه می شوند؟
زمانی که حشرات نظیر عنکبوت، شپشک آردآلود و ... به گل دیفن باخیا حمله کنند، این موضوع سبب می شود تا گیاه محبوب شما وارد دوران استرس خود شود.
اگر برگ های گیاهتان سوراخ می باشد و یا اینکه عسلک زده است و یا عبارتی دیگر حضور حشرات را روی برگ ها و خاک گیاهتان مشاهده می کنید، مطمئن باشید که علت زرد شدن برگ دیفن کاملیا شما از همین موضوع نشات می گیرد.
با توجه به نکات اشاره شده، برای درمان گیاه توصیه می شود از سموم مربوطه با دوز یک سی سی در یک لیتر آب برای درمان گیاه خود استفاده کنید.
لازم به ذکر است شما همراهان گرامی می توانید جهت استفاده از سموم مربوطه برای احیای گیاه خود از طریق کامنت همین مقاله با ما در ارتباط باشید.
قارچی شدن گیاه چه ارتباطی با زرد شدن برگ های دیفن کاملیا دارد؟
عواملی نظیر اسپری کردن برگ های گیاه با آب و استفاده از خاک آلوده، سبب قارچی شدن دیفن کاملیا می شوند بنابراین زمانی که نقاط سیاه و قهوه ای را روی برگ های گیاه خود مشاهده کردید، مطمئن باشید که علت زرد شدن برگ دیفن کاملیا ی شما به واسطه ی همین موضوع است که شما همراهان گرامی می بایست برای احیای گیاه خود از قارچکش های مربوطه استفاده نمایید.
برای درمان لکه های قهوه ای رنگ دیفن کاملیا پیشنهاد می شود از قارچکش مانکوزب برای درمان گیاه خود استفاده کنید به شکلی که هم برگ های گیاه محلول پاشی و هم اینکه خاک گلدان به طور کامل ضد عفونی شود.
در نقطه مقابل برای لکه های سیاه رنگ گل دیفن پیشنهاد می شود از قارچکش بنومیل و یا کاپتان برای احیای کامل گیاه خود استفاده نمایید به طوری که مانند روش قبلی هم خاک گلدان و هم اینکه برگ های گیاه به طور کامل مرطوب و ضدعفونی شوند.
کلام آخر
با رعایت تمامی نکات اشاره در این مقاله به جرات می توان گفت پروش و نگهداری گل دیفن کاملیا در منزل، امری بسیار آسان می باشد زیرا این گیاه به راحتی با شرایط محیط خانه سازگار شده و در مواجهه با تنش های استرس زا، پاسخ مناسبی از خود نشان می دهد.
با این حال اگر شما همراهان گرامی سوالی در ارتباط با زرد شدن برگ های گیاه خود دارید، می توانید از طریق کامنت و یا شماره های درج شده در سایت، با کارشناسان ما در ارتباط باشید.